Merksem wint thriller tegen St.-Job

Onze eerste ploeg heeft in weer en wind gewonnen tegen St.-Job. Het werd een hele leuke voetbal avond met veel inzet van beide ploegen. Met bijna tien minuten op de klok krijgen we het eerste gevaar van de bezoekers, maar de kopbal gaat naast. Aan de overkant maakt Thomas het de St.-Jobse goalie niet gemakkelijk. Er werden vele harde duels uitgevochten, zonder dat de wedstrijd verviel in een ordinaire schoppartij.

Van Merksem zagen we in de eerste helft vooral veel afstandschoten en enkele mooie acties van Ray en Thomas. Scoren zat er voor geen van de twee ploegen in.

Na de koffie kregen we veel regen en wind te verduren. De bezoekers moesten meer en meer terug plooien op eigen helft en Merksem ging dominanter spelen. Het spel kon in de tweede helft alle kanten uit, wie de goal maakte won. De betere kansen waren voor Merksem, waarbij we vooral een bal op de lat van Liam onthouden. St.-Job wist enkel op stilstaande fases nog gevaar te brengen: de wind, de vermoeidheid en vooral de ijzersterke Merksemse verdediging belette St.-Job  om echt gevaarlijk te worden.

In de 88ste minuut werd Miles in de backlijn neergetrokken en wees de scheids naar de stip. Thomas trapte de penalty staalhard binnen. Het mag soms eens meezitten ook hé!

Al bij al een boeiende wedstrijd om volgen en een welgemeende proficiat aan spelers en trainers!

Voor Merksem speelden: Ledent, Willems, Van Dooren, Oteng, Mensah, Vissers, Van Zantvoort, Goossens, Delalieux, Shabi, Van Cleemput (Van hove, El Jatari, Budts & Teeuwen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *