Belevenissen van een bedankende afgevaardigde

Vandaag stond ons de derby der derby’s te wachten : KMANSC – FC Merksem. In het verleden waren dit altijd zeer geladen matchen op het scherp van de snee, zoals ze dat zeggen.

Maar geen zenuwen bij deze afgevaardigde, na de vleiende woorden van de vorige arbiter en de geruststelling dat  Patrick alles geregeld had op de jeugdpleinen, had ik het gevoel dat alles onder controle was.
Maar dat was even zonder de dienstdoende arbiter gerekend ; een correct man die de puntjes op de i zette, was de “gezondene” van de KBVB vandaag.Hij deed me voor de match toch even zweten, toen hij vroeg om onze spelers andere kousen aan te doen. Hoe moesten we dat oplossen, “even naar de Decathlon rijden? “ was mijn vertwijfelde reactie. Maar nee hoor, redders in nood,Rudy B. en speedy Patrick, zorgden ervoor dat ik 14 paar zwarte kousen ter beschikking kreeg, oef….die eerste hindernis was weeral genomen dankzij wat teamwork . We konden voetballen!!!! We waren nog geen minuut ver toen we onverwachts een mooie kans voorgeschoteld kregen, die Mustapha nipt mistte.
Ons optimisme zou nadien snel verdwijnen, want FC was naar hier gekomen met een jonge , supergemotiveerde ploeg  , met slechts 1 opdracht : winnen. Dat die opdracht au – sérieux genomen werd was snel duidelijk : na 16 minuten stond het 0 – 3 .
Mijn jongens vonden geen antwoorden op dit degelijk spel van “den FC “, het liep niet echt lekker  en een beetje geluk zat er ook al niet in voor ons vandaag. De spieren en gewrichten werden niet gespaard, waardoor regelmatig wisselen zeker aan de orde was : maar met slechts  2 reserve- spelers waren de opties beperkt..
In de 43 ‘ waren de voetbalgoden ons weer niet gunstig gezind toen een aanvaller van de tegenpartij met een fenomenale schwalbe de arbiter wist te overtuigen om een penalty te fluiten. Ondanks de training van gisteren op de penaltycup , moest Steven zich gewonnen geven, hij mistte de bal op een vingertop na  : 0 – 4 .
Dan maar wat peptalk tijdens de rust en …..jawel de beruchte spacebananen; zouden die de ommekeer kunnen betekenen voor mijn jongens??? Ik ben in ieder geval een believer.
Lag het nu aan die bananen of niet, maar in de tweede helft zag ik dat mijn jongens veel vechtlustiger waren en ze timmerden de goal bij wijze van spreken toe met collectief sterk verdedigend werk , iets waar Steven met verschillende prachtige safes, zeker zijn aandeel in had.
Dit frustreerde de aanvallers van den FC toch wel, want die hoopten toch nog  wat goaltjes te kunnen maken.
Valerio kreeg nog een prachtige kans voor doel, maar zoals ik al zei dat tikkeltje geluk hadden we echt niet, en de bal ging nipt naast.
In de 89’ wist uiteindelijk FC Merksem keeper Steven toch nog 1x te verschalken en werd de eindstand op 0 – 5 gezet.

Beste Steven, Ilias, Ahmed, Mustapha, Fabio, Valerio, Salvatore, Isa, Ardian, Ovi, Mo, Ibrahim en Fakri : jammer dat we zelf niet konden scoren, maar verliezen tegen deze sterke ploeg was zeker geen schande.

Na de match volgde een traktatie van “bompa ” Frank en konden we zo onze ontgoocheling wat wegspoelen.

Dank aan de vaste supporters: Hugo, Marleen, Walter en Eddy om weer en wind te trotseren om ons langs de lijn aan te moedigen. Ik wil zeker ook Abdelkarim bedanken voor zijn inspirerende aanwezigheid ( beloofd is beloofd hé ) en Paolo om ondanks zijn blessure zijn teamgenoten te komen steunen.

Volgende week vrijdag nemen we het op tegen Olympic, hopelijk kunnen we daar ons beter voetbal tonen en met hun scalp naar huis komen.

Ik hou jullie op de hoogte!

Veerle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *